субота, 06. јануар 2018.

Starogradske kiflice












 Original recepta nalazi se ovde, mnogi su ga već isprobali i kao i ja bili prezadovoljni ovim prhkim i ukusnim pecivom. Moja izvedba je  ovog puta malo modifikovana po mom ukusu pa je navodim u celosti, a na vama je da izvedete svoju.




Posipanje testa


Sastojci:
Za testo:
300 g brašna
200 g putera
200 g sira ( švapskog,dobro oceđenog)
Za nadev:
Džem od kupina il po ukusu
NAPOMENA: U džem umešajte mlevene lešnike il keks da nadev ostane kompaktan i ne iscuri prilikom pečenja.
Za valjanje:
150 g seckanih lešnika
150 g smeđeg šećera





Priprema kiflica




Priprema:
1. Utrljajte puter u brašno, pa dodajte sir i umesite testo. Uvijte ga u providnu foliju i ostavite u frižideru najmanje jedan sat.
2. Pomešajte seckane lešnike i smeđi šećer i podelite na četiri dela.
3. Izvadite testo i podelite i njega na četiri dela.
4. Svaki deo testa razvijte oklagijom, pospite mešavinom lešnika i šećera, pa pređite oklagijom da ih utisnete u testo. Preokrećite testo, posipajte i utiskujte ga  oklagijom  dok ne potrošite posip.
5. Podelite krug na osam trouglova , na svaki stavite po kašičicu nadeva i zavijte kiflice.
6. Postupak ponovite sa preostalim materijalom, pa dobijene kiflice poređajte na papirom za pečenje postavljen pleh i pecite u rerni zagrejanoj na 180 °C dok ne porumene.



























Нема коментара:

Постави коментар