субота, 09. децембар 2017.

Vanilice sa orasima










 Stare dobre vanilice, pa još sa orasima i bez čekanja da omeknu. Mogu da budu i posne ako ih umesimo sa margarinom i vodom. U svakom slučaju su veoma ukusne, tope se u ustima i dugo ostaju sveže.





Priprema testa




Sastojci:
Pekmez od kajsija ili po ukusu
100 g šećera u prahu
Za testo:
200g putera ili margarina
280 g brašna
100 g mlevenih oraha
100 g šećera
1 vanilin šećer
3 kašike mleka ili vode









Priprema:
1. U činiju sipajte prosejano brašno, pa dodajte komadiće putera ili margarina i utrljajte ih u brašno dok se ne naprave mrvice.
2. Potom dodajte šećer, vanilin šećer, mlevene orahe, mleko ili vodu, te umesite testo.Uvijte ga u providnu foliju i ostavite na hladnom pola sata ( možete i duže, al ga u tom slučaju ostavite na sobnoj temperaturi 15 minuta da malo omekša).
3. Ohlađeno testo oklagijom razvijte na debljinu od 1/2 cm i malom okruglom modlom ili čašicom vadite krugove. Ređajte ih u papirom za pečenje postavljen pleh. Pecite u rerni zagrejanoj na 180 °C dok im ivice blago ne porumene.
4. Spajajte po dva keksića pekmezom, a zatim ih uvaljajte u šećer u prahu i služite. Možete ih napraviti ranije i čuvati u dobro zatvorenim metalnim kutijama.







4 коментара:

  1. Dobar i uspešan dan želim ☺️ imate najbolje recepte definitivno, hvala vam što ih delite sa nama ��. Možete li me posavetovati za vanilice, ako zelim više da li je dovoljno samo da dupliram količine/masu, ili treba još neka majstorska finta ��☺️, unapred hvala ��

    ОдговориИзбриши
  2. Hvala puno na lepim rečima..Nisam neki majstor pa mislim da je dovoljno samo duplirati meru..😊

    ОдговориИзбриши
  3. Koliko vanilica bude u jednoj meri(odprilike)?

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Bude pun velik pleh od rerne i jedan manji.. onako za jednu limenu kutiju recimo..

      Избриши