недеља, 03. децембар 2017.

Kikiriki keksi












  Kikiriki puter se tek od skoro odomaćio na našim prostorima i na njegov ukus se još po malo navikavamo. Na engleskom govornom području je veoma popularan i upotrebljava se  i samostalno kao namaz i kao sastojak drugih slatkiša i slaniša. Verujem da su ovakvi keksi najbolja opcija za upoznavanje  jer se lako prave , a dopadaju se svima.




Sastojci:
125 g putera
125 g smeđeg šećera
200 g kikiriki putera
1 jaje
Aroma vanile
Prstohvat soli
1/2 kašičice sode bikarbone
225 g brašna











Priprema:
1. Umutite puter sa smeđim šećerom. Dodajte kikiriki puter, jaje, so i aromu vanile ( nekoliko kapi), pa kratko izmiksajte.
2. Postepeno dodajte brašno pomešano sa sodom bikarbonom i umesite testo. Formiranu kuglu uvijte u providnu foliju , te testo odložite u frižider na 30 min.
3. Otkidajte potom  rukom komadiće testa , oblikujte ih u kuglice i ređajte na papirom za pečenje postavljen pleh.
4. Viljuškom pritisnite svaku unakrst ( pod pravim uglom) praveći karakterističnu šaru na pogačici prečnika 5-6 cm.
5. Pecite u rerni zagrejanoj na 180 °C 15-tak minuta.




















3 коментара:

  1. Ima ga po svim većim marketima i prodavnicama zdrave hrane..

    ОдговориИзбриши
  2. Tačno nisam znala šta da radim sa tom namirnicom, dobili smo nekliko teglica, pošto je muž zadovoljio svoju radoznalost ostatak "visi" u frižideru, ne mogu da bacim, ljutiće se, meni to nije zanimljivo,a tačno znam da će tu da stoji mesecima,to je definovno najbolje rešenje da ih se rešim,i vuk sit i ovce na broju 👍👍😂

    ОдговориИзбриши